Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ποιοι δεν θέλουν την υποχρεωτική στείρωση των οικόσιτων ζώων και ποια είναι τελικά τα κίνητρά τους?

 Βλέπουμε τελευταία μία έντονη αντίδραση στα social media σχετικά με την υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς. Η αντίδραση προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με την φιλοζωία. Αν ψάξετε λίγο τα προφίλ των «διαμαρτυρόμενων» θα διαπιστώσετε πως είναι:

  • -          Κυνηγοί
  • -          Τσομπάνηδες
  • -          Παράνομοι Εκτροφείς

Παρατηρείτε κάτι? ΟΛΟΙ αυτοί χρησιμοποιούν τα ζώα για ΚΕΡΔΟΣ και μάλιστα ΑΔΗΛΩΤΟ/ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ/ΜΑΥΡΟ, δηλαδή ΣΕ ΒΑΡΟΣ των υπόλοιπων, νομίμως φορολογούμενων, πολιτών.

Στον αντίποδα, αυτοί που υπερασπίζονται την υποχρεωτική στείρωση είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι φιλόζωοι εθελοντές. Ψάξτε λίγο και τα δικά τους προφίλ. Όσο περισσότερο ένας εθελοντής ασχολείται με τα ζώα (θα δείτε στο προφίλ του σχεδόν αποκλειστικά ποστ με θέματα των ζώων, αδεσποτάκια που ψάχνουν σπίτι, τραυματισμένα κλπ), τόσο πιο φανατικά και ξεκάθαρα ζητά να εφαρμοστεί η υποχρεωτική στείρωση σε ΟΛΑ τα οικόσιτα (σκύλους – γάτες, ιδιόκτητα – αδέσποτα). Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ τη ζωή τους, τα χρήματά τους, τον χρόνο τους στο να βοηθήσουν όσο περισσότερα ζώα μπορέσουν. Τα οποία δυστυχώς είναι ατέλειωτα. Γιατί η πρώτη κατηγορία (όσοι κερδοσκοπούν σε βάρος των ζώων) φροντίζουν να «τροφοδοτούν» ασταμάτητα δρόμους, κάδους σκουπιδιών, κυνοκομεία, με ορδές μωρών από ανεπιθύμητες γέννες. «Δεν είχαμε ζήτηση για Golden Retriever αυτόν το μήνα, σιγά μωρέ, θα τα πετάξουμε στα σκουπίδια/ θα τα αμολήσουμε στους δρόμους»…

Τα σαθρά επιχειρήματα των αρνητών της στείρωσης

-          «Θα εξαφανιστούν οι φυλές (καθαρόαιμα)». ΛΑΘΟΣ!!!

Η διατήρηση μίας φυλής (ράτσας) ποτέ δεν αφέθηκε στους παράνομους εκτροφείς – αντίθετα, οι παράνομοι ή «ερασιτέχνες» εκτροφείς είναι αυτοί που «σπάνε» μία ράτσα ακριβώς γιατί η διατήρησή της δεν είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Ο στόχος τους (και το ενδιαφέρον τους) είναι απλά το ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους ΚΕΡΔΟΣ. Σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει σοβαρή διατήρηση φυλών, αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από επαγγελματίες εκτροφείς, με άδειες, αυστηρούς ελέγχους και μεγάλα έξοδα σε κτηνιάτρους, φροντιστές, εγκαταστάσεις και φόρους. Θα τους ξεχωρίσετε πανεύκολα γιατί για να σας δώσουν ένα κουτάβι θα σας ζητήσουν 5.000 ευρώ (όχι 100), θα σας περάσουν από 40 κύματα (σαν να υιοθετούσατε ανθρώπινο παιδάκι) και θα είστε σε λίστα αναμονής (όχι αγγελίες τύπου «γεννήθηκαν και σας περιμένουν»).

Για να μην μιλήσουμε πόσο προσομοιάζει η «διατήρηση φυλής» με τον αγώνα ζωής του αξέχαστου (δυστυχώς) Αδόλφου Χίτλερ…

 

-          «Θέλω να στειρώσω το ζώο μου όποτε θέλω εγώ, όχι όποτε μου το επιβάλλουν». ΛΑΘΟΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ!!!

Για ποιον λόγο δεν θα ήθελε κάποιος να στειρώσει το ζώο του στην ηλικία του 1 έτους, αλλά θα ήθελε όταν το ζώο του γίνει 3 ετών??? Άλλωστε, όλοι οι κτηνίατροι θα σας πουν πως η στείρωση αμέσως μετά την πλήρη ανάπτυξη του κουταβιού/γατιού έχει πάμπολλα οφέλη στην υγεία του! Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την δικαιολογία…

Επιπλέον, ένας νόμος δεν γίνεται για σας προσωπικά τους λάτρεις των ζώων ΤΟΥΣ αλλά για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων και κυρίως αυτούς που δεν θέλουν να στειρώσουν γιατί χρησιμοποιούν τα ζώα τους σαν εργαλεία μιας χρήσης... Προσέξτε τη φράση «λάτρεις των ζώων ΤΟΥΣ» - γιατί πραγματικά δεν είναι φιλόζωοι (που αγαπάνε τα ζώα δηλαδή) αλλά φίλοι-του-δικού-ΤΟΥΣ-κανίς-και-ΜΟΝΟ! Εάν επιτραπεί σε σας να στειρώσετε το ζώο ΣΑΣ όποτε θέλετε θα επιτραπεί και στον κτηνοτρόφο και στον κυνηγό.

 

-          «Ας μην είναι παράνομο το να μην στειρώνεις το ζώο σου, ας γίνουν περισσότεροι έλεγχοι στο ποιος δίνει κουτάβια/γατάκια, που και πως». ΛΑΘΟΣ – ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

Γιατί σε αυτόν τον πλανήτη και ειδικά σε αυτήν τη χώρα, οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Γιατί εδώ κυριαρχεί το λάδωμα και η αισχροκέρδεια. Γιατί θα το σκεφτείς τρίδιπλα να ζευγαρώσεις το ζώο σου ΜΟΝΟ αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις πρόστιμο πολλαπλάσιο από το μαύρο κέρδος σου. Γιατί ο νόμος για τον έλεγχο κουταβιών/γατιών υπάρχει ήδη χρόνια τώρα αλλά ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ. Γιατί εδώ τα «παραθυράκια» του νόμου γίνονται κανόνας και η παρανομία/ασυδοσία θεωρείται μαγκιά…


Συμπεράσματα:

  • -          Η στείρωση ΟΛΩΝ των ζώων συντροφιάς πρέπει ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ τουλάχιστον σε βάθος 10ετίας, με τεράστια πρόστιμα στους παραβάτες και με συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους για κάθε καταγγελία που φτάνει στα ΑΤ.
  • -          Δεν πρέπει να επιτραπεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑ για τα ιδιόκτητα ζώα. Μία και μόνο γέννα σημαίνει  ως 12 κουτάβια ή ως 7 γατάκια – δηλαδή πάλι θα έχουμε ταχύτατο πολλαπλασιασμό των ζώων, σε ένα περιβάλλον όπου ήδη η «προσφορά» είναι τραγικά μεγαλύτερη από την «ζήτηση».
  • -          Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να ακούσει τους φιλόζωους εθελοντές και τις οργανώσεις τους. Όχι τους κερδοσκόπους. Όχι τις οργανώσεις – φαντάσματα. Αλλά τους πραγματικούς εθελοντές που θα προτιμήσουν να πάνε να πιάσουν μία γάτα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο (και θα πληρώσουν τον κτηνίατρο με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ χρήματα) παρά να παρευρεθούν σε μία σύσκεψη – για – τα – μάτια – του – κόσμου στο Υπουργείο. Τις οργανώσεις που πραγματικά αγωνίζονται καθημερινά για τα ζώα στο δρόμο, όχι αυτές που ξημεροβραδιάζονται στο Υπουργείο προκειμένου να πείσουν πως είναι σοβαρές αλλά δεν ξέρουν πώς είναι η γατοπαγίδα ή «γλύφουν» ασταμάτητα τους κυβερνώντες, κατηγορώντας τους εθελοντές για παράνομες υιοθεσίες στο εξωτερικό και άλλα ψεκασμένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου